Mi folyik itt Gyöngyösön?…


Kérdezhetnénk mostanság az azóta már mémmé vált klasszikust.

De tényleg mi ez a döbbenetes ökörség? Sőt nem csak Gyöngyösön folyik az agyat zsibbasztó, a cigányság elleni, mostanság legnagyobb merényletként felfogható böszmeség. Hanem Győrben is.

Történt ugyanis, hogy néhány degenerált haszonleső, ki gondolta tutit. Romániában, meg tudom is én hol még nagy divat mostanság mindenféle cigány királlyá koronáztatni önmagunkat. Vagy a testvérünket, apánkat stb. Természetesen nem a „nép” választja őket, mint ahogyan ezt szeretik hangoztatni. Hanem a szűkebb pátriája. Akit most valamiféle bizottságnak neveznek. Gyöngyös után Győrben is megbolondultak a cigányok. Legalábbis egy nagyon kis része biztosan. Az Oláhcigányok amúgy is szeretik a cigányságon belüli felsőbbrendűséget terjeszteni. De azért az mégis csak több a soknál, hogy minden hevesi vagy éppen Győr-mosoni roma fölé helyezze magát néhány birka. Amellett sem lehet elmenni szó nélkül, hogy már megint ez a kaszt, mármint az oláhcigányság néhány lépviselője műveli ezt. Most már nem elég a vajdaság agyréme, most már királyok akarnak lenni. „Márola a fejüköt” mondhatnám romásan, de nem teszem. Azért nem mert érdekes módon, maguk az oláhcigányok is inkább elítélik a dolgot, minthogy ájvékoljanak. Érdekes, legalábbis számomra. A cigányságon belül talán náluk tapasztalható a legnagyobb összetartás még. Igaz itt ott már gyengül ebben a kasztban is az egyetértés, de a romunrókhoz képest mindenképpen nagyobb az összetartás. Éppen ezért is érdekes, hogy ezt az őrületet amit ők »romano kralj«”-ként emlegetnek, és intézményesíteni szeretnének. Nem aratott osztatlan sikert.

Az egyházat viszont aki mindezt a hülyeséget kvázi helyben hagyta azzal, hogy valamiféle felszentelést celebrált hozzá, kérdőre fogjuk vonni. Hogy vehet részt egy a cigányok elleni ekkora „merényletben”? Miért nem az értékeket közvetítő cigányoknak celebrálnak mindenféle áldásokat? Teszem az Rajkó Zenekar, 100 Tagú Zenekar. Vagy celebrálhatnának misét azoknak a valóban világ szinten ismert romáknak, akik öregbítették szeretett hazán nevét, pl. Berki, Járóka, Bufó és még lehetne órákig folytatni a sort. Miért a haszonleső, aljas, senkiházi trógereket kell előtérbe nyomni még az egyháznak is? Már az egyház is a Mónika show szintjén tolja? Legközelebb talán a borsodi vajda szavait fogjuk imába foglalni?

Mindenesetre több érdekes dolog is van a koronázással kapcsolatban ( koronázás, még leírni is nevetséges ebben a kontextusban). Érdekes továbbá, hogy a feltörekvő és nagy reménységgel indított Dikh TV élő egyenesben közvetített és ünnepként aposztrofálta a gyalázatot. Sőt még interjú is készült a közönség tagjaival, akik közül néhány kivételtől eltekintve, két értelmes bővített mondatot nem sikerült kicsikarni.

Érdekes továbbá, hogy az adott megyékben MINDEN cigány fölé helyezték magukat, de egy árva szó nem esett a Beás testvérekről, ne talán a magyarországi cigányság min. 75%-át kitevő Romungrókról. Ez itt csak és kizárólag az Oláhcigány közösségnek szólt.

Még a jelenleginél is nagyobb szarban lenének, ha ezek lennének a vezetőink, sőt királyaink.

Szerencsére addig nem ér el a tudásuk, hogy a szűkebb közösségein túl bárkit is megvezessenek, tovább növelve ezzel a bevételeiket. De azért figyelni kell ezeket az önjelölt kiskirályokat, mert a jobbik is szívesen példálózik a borsodi vajda szavaival. Ezek épp olyan „kápók”, mint Ő, csak most királynak nevezik magukat ezek az ízléstelen, analfabéták.

A végére még egy valamit. Ahol király van, ott van udvari bolond is nem? Vagy azok a résztvevő vendégek voltak?

/by Gypo/


Inline
Inline