Cigány vagyok! Szavazhatok?


A magyarországi cigányság minimum 800 éve a Magyar Nemzet alkotórészeként van jelen az országban.

Napjainkban az eddigi asszimiláció hatása oly mértékű, hogy a legtöbb Magyarország területén élő cigány nemzetiségű ember, nem beszéli ősei nyelvét, nem ismeri egykori kultúráját. Még csak kettős identitás tudata sincs.

Évszázadok óta (írásos emlékek bizonyítják) vállvetve harcolunk választott nemzetünkért. Vérünket adjuk a hazaért. A Magyar himnusz hallatán a mi térdünk is megremeg. Sportban a Magyar sikernek örülünk, és a Magyarország színeiben vagyunk büszkék eredményeinkre.

Mi kell még??

Mit kellene tennünk, hogy végre teljes jogú, MEGKÉRDŐJELEZHETETLEN tagjai legyünk minden Magyar szemébe? Ha már a kormány is megkérdőjelezi, mindenféle következmény nélkül a jogainkat.

Mit tehetünk? Ha a Miniszterelnök-helyettes (Semjén Zsolt) egy országos médiában, amit még a határon túliak is néznek, olyan kijelentést tesz, ami alkalmas egy népcsoport sztereotip megbélyegzésének igazolására. Ha a kormány egyik vezető személye erősíti azokat a gondolatokat, miszerint a cigány ember nem dolgozik, a cigány ember nem fizet adót, kvázi csak segélyből él? Ha Semjén Zsolt megkérdőjelezi a szavazati jogomat?

Mit tehetünk, ha kormányunk olyan uszító és erkölcstelen retorikával támad, ami a többségi társadalom amúgy sem pozitív hozzáállását még inkább negatív színben tünteti fel?

Mit tehetünk, ha az állam intézményesíti a rasszizmust?

Mit tehetünk a Semjén, Bayer -féle undorító, gyűlöletkeltő, hazug, kijelentésekkel?

A kérdés talán csak költői, mert válasz nem fog érkezni.

A kormány gyűlölet politikája beérett. Mi MAGYAROK már utálunk mindenkit. Legyen az a szomszéd, vidéki, városi, migráns, cigány, vagy éppen piréz.

Egy keresztény országban nem az el és a befogadás alapvetéseit kellene szemelőt tartanunk? Elfelejtettük Szent István intelmeit?

A jelenlegi kormány egyik legnagyobb bűne a gyűlölet keltés, és a lopás. Na nem az adó forintok, lenyúlása, amelyeket már lassan nem is az államkasszába kell fizetni, hanem egyenesen lehet küldeni mondjuk Habony, Mészáros és egyéb „tisztességes” adózóknak a számlájára. (Mert ugye ők adóznak, csak a cigányok nem) Hanem a pénznél egy sokkal fontosabb dolgot lopnak el, ez pedig a JÖVŐ. Az utódaink lehetősége a békés és biztonságos együtt élésre. Én cigányként ítéletet mondok a Magyar Kormányra. BŰNÖS!

Bűnös a gyűlöletkeltés vádjában, bűnös a kilátástalan helyzet előidézéséért, bűnös a rasszizmus támogatásáért, bűnös a cigányság ellehetetlenítéséért!

És mit tehet a cigányság?

Azt hiszem csak egy valamit. VÁLTSUNK.

Váltsunk eggyel vagy akár kettővel nagyobb fokozatba, és ismertessünk meg a Magyar cigányok valódi arcát, a valódi kultúráját, a valódi értékeit. Váltsunk gondolkodás módot.

ÉS VÁLTSUNK KORMÁNYT!


Szólj hozzá!

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Inline
Inline